Waarom een carport ?

CARPORT, OVERKAPPINGEN VOOR UW WAGEN, mobilhome of andere voertuigen en kostbare materialen.

*Zowel een garage als een carport beschermd je auto tegen sneeuw, regen en felle zon. Met dat grote verschil dat een garage moeilijk en meestal onvoldoende kan geventileerd worden. In de zomer is de gesloten garage vaak veel te warm en bij regenweer of sneeuw brengt de wagen telkens water binnen dat zorgt voor vochtigheid en condensatie die zelfs kan leiden roestvorming aan de auto.

Bij een open carport is er constant een natuurlijke energiezuinige luchtcirculatie. Daardoor droogt je auto veel vlugger en grondiger.

*Het bouwen van een carport met een open constructie heeft geen invloed op bij het bepalen van het belastbaar kadastraal inkomen (KI lees meer www.kadaster.be) dat door de eigenaar dient betaald aan de Belgische staat. Het bouwen van een traditionele garage zal daar tegenover zonder uitzondering deze fiscale belasting verhogen

*Bij het verlenen van een stedenbouwkundige vergunning voor het bouwen van een garage kleiner dan 40 m² is meestal meldingsplicht van toepassing. Een carport daarentegen is dikwijls vrijgesteld van administratieve verplichtingen.

(lees meer www.ruimtelijkeordening.be )

HELICO carport met berging