Aandachtspunten

Ook een carport kan de nodige bergruimte bieden. Een afsluitbaar berghok kan plaats bieden aan fietsen, de grasmaaier, tuinmeubilair etc…

Een carport in hout in beperkter in zijn vormentaal maar bied een natuurlijke materiaalkeuze voor een kleiner budget.

Een carport in aluminium en staal geeft heel wat ontwerpvrijheid: de sterkte van het materiaal maakt het mogelijk om met slanke profielen te werken. Ook een gebogen dakstructuur is hierdoor mogelijk. (lees meer www.het portaal.be, www.joriside.be )

 

Het bewijs bij uitstek dat een carport wel degelijk aan de woning en in het tuinontwerp geïntegreerd kan worden. Eenheid in materiaal en de juiste keuze van beplanting zorgt ervoor dat de staanplaats voor de wagen mooi in het totaalplaatje past. (enkele fotovoorbeelden vind je hier of op www.hetportaal.be)

 

Besteed ook de nodige aandacht aan het dak van uw carport. Een degelijk dak moet alle weersomstandigheden kunnen trotseren en dankzij zijn isolerende waarde vorming van condenserend luchtvocht vermeiden.

PVC, polycarbonaat of acrylaat ( lees meer. www.macrolux.nl ) zijn de meest voorkomende dakbedekkingen. Ook geïsoleerde sandwichpanelen behoren tot de mogelijkheden ( lees meer op deze website ).

Een afvoergoot voor regenwater is geen overbodige luxe !