Mogelijkheden

Carports bestaan in vele uitvoeringen. Er is keuze tussen vrijstaande carports en carports die aan de woning zijn aangebouwd, en tussen enkele en dubbele carports.
Het dak kan schuin, plat of rond zijn. Ook inzake dakbedekking zijn er tal van mogelijkheden. (Lees meer www.hetportaal.be )
Nieuw op de markt zij dakstructuren in opgespannen zeildoek.
(zie http://weathermaxfabric.com/WeatherMax80.php) Deze membranen zijn vormvast en weerbestendig. De ophanging is eveneens gecombineerd met een roestbestendige staalconstructie. (enkel uitvoeringen vind je op deze website )

Eventueel kunnen ook de wanden dichtgemaakt worden met houten schermen, geperforeerde of andere staalplaten al dan niet geïsoleerd.carport met wanden

Carports kan je op maat laten maken, maar er bestaand natuurlijk een aantal standaards die veel prijsgunstiger zijn. De uitvoering kan in diverse materialen. (>lees meer)

*De carports gemaakt uit de combinatie staal-aluminium kunnen in +/- 200 kleuren (lees meer www.ralkleuren.net ) verkregen worden, zodanig dat er zeker een combinatie met de ramen of een ander deel van uw woning te maken valt.

*Carports in hout heb je in verschillende houtsoorten, meestal gebruikt men geïmpregneerd dennenhout. En betere keuze is het gebruik van hittebehandeld naaldhoud THERMOWOOD (lees meer op http://gevelbekleding-info.be/gevelbekleding-in-hout/thermowood-eigenschappen/) en uiteraard is het onderhoudsvije cederhout een aanrader.

*Een carport met een zeildak leent zich uitermate voor een exlusieve architecturale oplossing.

De carport wordt meetal geplaatst in funderingsputten die op vorstvrije diepte worden gemaakt en na het plaatsen van de palen worden opgevuld met beton. Hierdoor bekomt men een stormvaste constructie. (concrete vragen? Download hier de documentatie : www.helico-licht.be ).