Welkom op carport.be !

Steeds meer bouwers kiezen vandaag voor een carport en verlaten het idee van een traditionele garage. De reden van deze evolutie binnen onze hedendaagse woningbouw programma’ s proberen we hierna even toe te lichten.

Liever een carport dan een gesloten garage !

*Een garage die geïntegreerd is binnen het bouwvolume van een woning, voorzien van een eenvoudige materialen voor bevloering, wandafwerking en een sectionaalpoort  kost al vlug 900 €/m². Voor een traditionele garage betekend dat minimum budget van €20.000,-

Indien de garage opgevat is als een vrijstaand gebouw is dit budget zelfs onvoldoende.

Dit is een erg hoog budget voor een ruimte waarin nagenoeg uitsluitend en dan nog meestal alleen s’ nachts een auto wordt ondergebracht. Een carport op maat van de woning voor 1 of meerdere wagens kan je makkelijk realiseren voor een budget dat slechts één derde is van dat van een garage in of aan de woning

*Een garage grenst dikwijls aan één of meerdere binnenmuren van de woning. Telkens de garagepoort opengaat, zeker in de winter, wordt een massa koude lucht binnengelaten met een sterke afkoeling tot gevolg.

Deze opstelling is dus steeds moeilijker in te passen in een ecologische bouwfilosofie die strenge energienormen voorop stelt. (lees meer http://www.meeroverepb.be )

Door de steeds stijgende energieprijzen is een geïsoleerde garage een must geworden, waardoor het kostenplaatje van traditionele garage steeds duurder wordt.